Izvor:
19.05.2018 u 01:59
0

OGLASIO SE PREDSEDNIK SAD POVODOM PUCNJAVE U SREDNJOJ ŠKOLI: Moja adminitracija je odlučna da uradi sve sto je u našoj moći da zaštitimo naše učenike!

Američki predsednik Donald Tramp je, povodom pucnjave u srednjoj školi u Teksasu, rekao da je njegova administracija odlučna da uradi sve što je u njenoj moći da zaštiti učenike i obezbedi škole u SAD. Tramp je dodao da federalne i lokalne vlasti saraduju posle napada, u kojem je ubijeno najmanje osam osoba, preneo je Rojters.

– Moja adminitracija je odlučna da uradi sve sto je u našoj moći da zaštitimo naše učenike, obezbedimo naše škole i držimo oružje van ruku onih koji predstavljaju pretnju po sebe i druge – rekao je Tramp u Beloj kući

Između osam i deset osoba je ubijeno u pucnjavi u srednjoj školi u Santa Feu, u američkoj državi Teksas, izjavio je šerif okruga Haris Ed Gonzales. To je treća pucnjava u školi u SAD u proteklih sedam dana, a 22. po redu od početka godine u SAD. Tramp je rekao da masovne pucnjave u SAD predugo traju, preneo je Si-En-En.

– Ovo predugo traje u našoj zemlji. Previše godina. Sada i previše decenija – rekao je Tramp.

Tramp je dodao da žali zbog "strašnog gubitka života" i uputio podršku svima na koje je uticao ovaj "apsolutno užasan napad". Pomoćnik direktora škole, u kojoj je došlo do pucnjave, Kris Ričardson prethodno je rekao da je osumnjičeni za pucnjavu uhapšen. Šerif Gonzales naveo je na svom nalogu na Tviteru da je privedena još jedna osoba. Prosvetne vlasti objavile su na društvenim mrežama da ima povređenih, ali nisu iznele više detalja.

Povređeni se prebacuju u bolnicu u obližnjem gradu Galveston, rekao je portparol te bolnice, ali nije precizirao broj povređenih niti je izneo druge detalje. Prema rečima Goznalesa, najmanje jedan policajac je povređen. Očevici navode da je napadač ušao u učionicu i otvorio vatru iz puške.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/Printscreen/realDonaldTrump

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter