Izvor:
10.08.2016 u 03:14
0

NOVI SLUČAJEVI ZIKA VIRUSA: Preminula BEBA, još četiri osobe ZARAŽENE!

Beba rođena sa moždanim anomalijama koje je izazvao virus zika koji prenose komarci preminula je ubrzo nakon rođenja u Teksasu, što je prvi smrtni slučaj od zike u toj američkoj saveznoj državi, objavili su danas zvaničnici.

Navedeno je da se majka bebe inficirala zikom tokom putovanja u Latinsku Ameriku i da je beba rođena u okrugu Haris u blizini Hjustona.

Prva osoba koja je preminula od zike u SAD bio je stariji čovek u saveznoj državi Juta koji je umro u junu ove godine. Portparol američkih Centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) naveo je da je u SAD rođeno 15 dece s anomalijama povezanim sa zikom, kao i da je virus izazvao šest pobačaja.

Guverner Floride Rik Skot danas saopštio da su na području okruga Majami-Dejd registrovana četiri nova slučaja oboljenja od zike putem ujeda komarca. Time je broj zaraženih od lokalnih komaraca poratsao na 21 osobu.

Tanjug
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter