Izvor:
25.05.2018 u 01:28
0

EKONOMSKI PRITISAK SAD: Tramp uveo sankcije iranskim i turskim aviokompanijama!

SAD su uvele sankcije protiv više iranskih i turskih kompanija i aviokompanija, za koje navode da su prevozili oružje, borce i novac u Siriju i Liban.

Sankcije su, pre svega, uvedene protiv četiri iranske aviokompanije. Kompanije kojima su SAD uvele kaznene mere povezane su sa kompanijama "Mahan er" (Mahan Air) i "Meradž er" (Meraj Air), saopštilo je američko Ministarstvo finansija.

U saopštenju se navodi da je sankcionisan i izvestan broj aviona tih kompanija, kao i avioni kompanija "Kaspijan erlajns" (Caspian Airlines) i "Puja er" (Pouya Air). Vašington je zapretio sankcijama i aviokompanijama koje tim avionima daju pravo sletanja i pružaju im usluge.

– Nepoštena praksa koju ove aviokompanije primenjuju kako bi na nezakonit način dobile usluge i američku robu još je jedan primer dvoličnosti s kojom iranski režim operiše – saopštio je američki ministar finansija Stiven Mnučin.

Vašington je sankcije uveo i protiv tri osobe – jedne iz Turske i dve iz Irana, za koje navodi da su povezane sa tim aviokompanijama i firmama koje se bave vazduhoplovstvom. Ovo su najnovije sankcije SAD u pokušaju da ekonomski "pritegnu" Iran kako bi blokirale napore te zemlje da razvije nuklearno oružje.

Ranije ovog meseca, SAD su se povukle iz nuklearnog sporazuma kojim su 2015. godine Iranu ublažene sankcije u zamenu za ograničenja nuklearnog programa Teherana.

Izvor: Kurir
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter