Izvor:
26.05.2018 u 02:03
0

DODIK I PUTIN NA SASTANKU: Rusija snažno podržava Republiku Srpsku!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik sastao se u Sankt Peterburgu sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

– Rusija snažno podržava Republiku Srpsku i to kroz poštovanje Dejtonskog sporazuma – izjavio je predsednik Srpske Milorad Dodik, posle sastanka.

Predsednik Srpske je uputio Putinu poziv da poseti Banjaluku, a sam sastanak je protekao u atmosferi prijateljstva i razmeni mišljenja o političkoj i ekonomskoj situaciji u Srpskoj, BiH i regionu.

– Sama činjenica da je do sastanka došlo, u ovakvom danu punom obaveza za Putina, velika je stvar i pokazuje njegov odnos prema Republici Srpskoj – izjavio je Dodik.

Navodi se da je Dodik pre sastanka održanog na maginama Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu ocenio da Srpska ima "prijatelja u velikoj Ruskoj Federaciji i u imenu njenog predsednika Putina, s kojim se u kontinuitetu godišnje sastaje barem dva puta".

On je istakao da njegovo prisustvo na Forumu u Sankt Peterburgu, čiji je pokrovitelj Putin, ima veliki značaj za Srpsku, jer se tamo masovno okupljaju biznismeni, državnici, političari, bankari i zvanice iz celog sveta.

Dodik se ranije danas sastao sa gubernatorom Sankt Peterburga Georgijem Poltavčenkom, kojeg je pozvao da dođe u Banjaluku na političko – privredni skup koji bi trebalo sa bude održan u septembru.

Izvor: Kurir
Foto: Twitter/SNSDDodik

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter