EKSTREMNO OPASAN CIKLON ODNEO JEDAN ŽIVOT: Devojčicu snažan vetar podigao od zemlje i bacio je na zid!

 

 

 U snažnom ciklonu "Mekunu" nad Arabijskim morem, koji preti da udari u obale Omana i Jemena, poginula je 12-godišnja devojčica, saopštili su zvaničnici u toj zemlji, a indijski meteorolozi upozoravaju na "ekstremno opasan" ciklon.

Kako je policija Omana saopštila, devojčica je poginula nakon što je usled snažanog vetra poletela i udarila u zid.

Agencija navodi da se već sada na jemenskom ostrvu Sokotra 40 ljudi, državljana Jemena, Indije i Sudana, vode kao nestali, nakon što su ogromne poplave uništile dalekovode i zbrisale sa ostrva hiljade životinja, a zvaničnici strahuju da su neki od nestalih poginuli. Na tom ostvu, vlasti su evakuisale više od 230 porodica u velike zgrade i na druga sigurnija mesta na višim pozicijama, rekli su zvaničnici Jemena govoreći pod uslovom anonimnosti. Zvaničnici su naveli i da je snažna kiša pogodila jemensku istočnu provinciju Al Mahra duž granice sa Omanom.

 


Očekuje se da će ciklon stići do obala u subotu i da će udariti u blizini Salalaha, trećeg po veličini grada u Omanu sa 200.000 stanovnika koji se nalazi blizu granice sa Jemenom. U tom gradu je u jutarnjim časovima počela da pada jaka kiša, i da duva vetar, a snažni talasi udarali su u prazne plaže.

Veliki broj turista je uspeo da izbegne oluju u četvrtak uveče pre nego što su aerodrom u Salalahu i luka zatvoreni. Lokalne vlasti otvorile su škole za one čiji su domovi ugroženi, a na podovima učionica u školi Vest Salalah poređani su dušeci na kojima sada spava oko 600 ljudi, većinom radnika. Indijska meteorološka služba upozorila je da će vetar duvati jačinom između 170 i 180 kilometara na sat, ali da će moći da dotigne i do 200 kilometara na sat.

Opisali su ovaj ciklon kao "ekstremno opasan", a agencija navodi da su snažni cikloni retka pojava u Omanu.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost