Izvor:
28.05.2018 u 14:35
0

OMAN: Broj žrtava ciklona porastao na šest, za 30 se traga!

Broj poginulih u Omanu, tokom udara ciklona "Mekun" koji je pogodio Arabijsko poluostrvo i izazvao obilne padavine u Omanu i Jemenu, porastao je na šest, saopštila je danas policija.

Za najmanje 30 osoba se i dalje traga.

Tri osobe, među kojima je i 12-godišnja devojčica, poginule su u Omanu, a još dva tela su pronađena na jemenskom ostrvu Sokotra, koje je najteže pogođeno olujom, saopštili su lokalni zvaničnici u obe zemlje. Za sada nema informacija o šestoj žrtvi.

Kako je policija Omana saopštila na Tviteru, devojčica je poginula nakon što je usled snažanog vetra poletela i udarila u zid.

U Salalahu, trećem po veličini gradu u Omanu, došlo je do nestanka struje, a jemenski zvaničnici prijavili su štetu na krajnjem istoku zemlje, duž granice s Omanom. Više od 30 osoba i dalje se vodi kao nestalo u Sokotri, među kojima su drzavljani Jemena, Indije i Sudana.

Veliki broj turista je uspeo da izbegne oluju u četvrtak uveče pre nego što su aerodrom u Salalahu i luka zatvoreni. Lokalne vlasti otvorile su škole za one čiji su domovi ugroženi, a na podovima učionica u školi Vest Salalah poređani su dušeci na kojima sada spava oko 600 ljudi, većinom radnika.

Indijska meteorološka služba upozorila je ranije da će vetar duvati jačinom između 170 i 180 kilometara na sat, ali da će moći da dotigne i do 200 kilometara na sat. Opisali su ovaj ciklon kao "ekstremno opasan", a agencija navodi da su snažni cikloni retka pojava u Omanu.

Izvor: Tanjug.rs
Foto: YouTube Printscreen/Breaking Disaster

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter