Izvor:
13.08.2016 u 17:16
0

I ITALIJA NA METI TERORISTA: Uhapšen Tunišanin koji je planirao napad NA TURISTIČKU ATRAKCIJU

Italijanske vlasti su naložile deportaciju Tunišanina Bilela Čauija, koji je navodno planirao teroristički napad na Krivi toranj u Pizi, javlili su danas italijanski mediji.

Čaui (26) je uhapšen u četvrtak, nakon što je na društvenim mrežama pohvalio odgovorne za džihadističke napade u Evropi i napisao da će izvršiti napad na svetski poznatu turističku atrakciju u Pizi, prenela je agencija AFP.

Sudija je juče naložio deportaciju Tunišanina, a u presudi se navodi da ima "dokaza da je on gajio simpatije prema džihadističkom ekstremizmu i Islamskoj državi".

U Italiji je sve veća zabrinutost da bi moglo da dođe do terorističkih napada pojedinaca koji deluju sami, a ne kao deo šire ekstremističke mreže, poput napada koji su se desili u susednoj Francuskoj i Belgiji.

Tanjug
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter