KOBRE ČUVAJU KURCA ZBOG PRETNJE SMRĆU: Austrijskom premijeru pojačano obezbeđenje!

 Austrijskom kancelaru Sebastijanu Kurcu pojačano je obezbeđenje zbog pretnji smrću, koje su mu upućene preko socijalnih mreža nakon odluke austrijske vlade da protera više imama i zatvori sedam džamija, kao i islamsko versko udruženje "Arapska verska zajednica“.

Austrijskom kancelaru je, preko socijalnih mreža, otvoreno prećeno ubistvom, kako na postovima, tako i preko privatnih fejsbuk poruka.

"Pripremi se da umreš", ili "Hoćeš li rat", neke su od pretnji, ali bilo je i antisemitskih poruka, pošto se Kurc nalazi u poseti Izraelu, kao što je "Ti si cionista. Ti su igračka ubica. Nisi hrišćanin, ti si jadan Jevrej. Ti si sluga masona. Mrzimo te. Bićeš samo iskorišćen i onda ćeš se naći u kutiji".

Savezna služba za zaštitu ustavnosti i borbu protiv terorizma pokrenula je istragu protiv pošiljaoca pretećih poruka. Obezbeđenje kancelaru je pojačano i od sada neprestano stan Kurca obezbeđuju "Kobre".

U Beču se pretpostavlja da iza pretnji stoje turski krugovi, imajući u vidu da je Kurcu u nedavnom govoru pretio i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan, koji je tražio od Nemačke da "urazumi“ Kurca.

- Može doći do rata između muslimana i hrišćana. Ti snosiš odgovornost za to - poručio je Erdogan Kurcu.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost