Izvor:
13.08.2016 u 22:49
0

DA LI JE PAO ISTORIJSKI DOGOVOR PUTINA I ERDOGANA? Ukoliko ovo urade, biće to KRAJ SVETSKOG PORETKA kakvog poznajemo!

Jedna od najinteresantnijih promena nakon otopljavanja rusko-turskih odnosa će se možda ostvariti u oblasti međudržavnih ekonomskih odnosa.

Turski lider Redžep Tajip Erdogan je za vreme sastanka sa svojim ruskim kolegom Vladimirom Putinom predložio da se u međusobnoj trgovini prestane sa korišćenjem dolara, a da se pređe na tursku liru i rublju..

To je, po mišljenju Erdogana, korisno kako za Rusiju, tako i za Tursku, a lira bi u tom slučaju mogla da se oslobodi pritiska dolara, smatra prenose mediji.

Turski predsednik je zabrinut za situaciju na valutnom tržištu, jer je lira ozbiljno pojeftinila prema dolaru zbog primetnog porasta inflacije u zemlji.

Za sada nije jasno da li će ova inicijativa ostati samo na rečima ili će biti realizovana.

Sputnjik
Foto: Twitter/Ruveyda Dogan

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter