Izvor:
14.08.2016 u 13:16
0

U BLIZINI DŽAMIJE: U sred grada u po bela dana UBIJENI imam i njegov pomoćnik!

Nepoznati napadač ubio je iz vatrenog oružja jednog njujorškog imama i njegovog pomoćnika u blizini njihove džamije u Kvinsu, javili su danas američki mediji. Njujorška policija navodi da su imam Maulama Akondži (55) i njegov pomoćnik, 64-godišnji Tara Judin, ubijeni juče usred bela dana, oko 14 sati po lokalnom vremenu u delu Kvinsa koji se zove Ozon Park, prenela je agencija AFP. U tom kvartu, na granici između Kvinsa i Bruklina, živi veliki broj muslimanskih porodica iz Bangladeša.

Napadač je prišao dvojici muškaraca otpozadi i ispalio im metke u glavu iz neposredne blizine, navela je policija, dodajući navode svedoka da je počinilac pobegao sa lica mesta sa pištoljem u ruci. Američki mediji izvestavaju da su imam i njegov pomoćnik ubijeni dok su napuštali džamiju Al-Furkan DŽame Masdžid nakon subotnje popodnevne službe i da su bili obučeni u tradicionalnu muslimansku odeću. Policija, međutim, navodi da je motiv ubistva nepoznat i da zasad niko nije uhapšen u vezi sa tim incidentom.

Ništa tokom preliminarne istrage nije ukazalo da su oni ubijeni zbog svoje vere – rekao je portparol policije.

Iz kancelarije njujorškog gradonačelnika, međutim, ističu da "policija istražuje sve mogućnosti, pa i onu da se radi o zločinu iz mržnje".

Na mestu ubistva spred džamije se kasno sinoć okupilo više stotina ljudi, od kojih mnogi uzvikuju "Želimo pravdu".

Tanjug
Foto: Twitter/Daeng_Info

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter