Izvor:
20.06.2018 u 06:27
0

ZAEV NE DOZVOLJAVA DA IKO KOČI MAKEDONIJU NA EVROPSKOM PUTU: „Ako treba, tražićemo opoziv Ivanova“!

Makedonski premijer Zoran Zaev izjavio je da će, ako bude potrebno, pokrenuti proceduru za opoziv predsednika Ðorđa Ivanova, kako se ne bi dovolilo "da bilo ko koči Makedoniju na evropskom putu".

Zaev je naveo da postoji želja za ukrupnjavanjem parlamentarne većine kao i da će pokrenuti proceduru za opoziv Ivanova samo ako budu morali.

Zaev je dodao da veruje da će makedonski građani doneti mudru odluku i da sada imaju šansu da izađu na referendum na kojem će , uveren je on, ogromna većina podržati perspektive koje su na dohvat Makedoniji nakon postizanja dogovora sa Atinom o novom nazivu te zemlje.

– Rezultat referenduma će biti obavezujući, što znači da ako se većina izjasni za, onda je sporazum validan, ali ako većina bude protiv, onda ratifikacija sporazuma kao ni dogovoreno ime ne važe", objasnio je Zaev.

On je dodao da se nada da predsednik Ðorđe Ivanov neće vršiti opstrukciju procesa koji slede.

Zaev je kazao da je sporazum ogroman dobitak za Makedoniju i pozvao građane da ga pažljivo pročitaju sporazum da bi, kako je rekao, uvideli da je doneto pravedno i mudro rešenje.

Izvor: Tanjug
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter