Izvor:
22.06.2018 u 06:39
0

POSLE ZEMLJOTRESA PRORADIO VULKAN: Eksplozivna erupcija Šinmoedakea u Japanu!

Vulkan Šinmoedake u Japanu, poznat po filmu o Džejms Bondu iz 1960-ih, danas je, prvi put od aprila, imao eksplozivnu erupciju prilikom koje je izbacivao dim više hiljada metara u vazduh.

Na fotografijama objavljenim na televiziji vidi se oblak dima i pepela kako se uzdiže iznad vrha vulkana, koji je deo eksterijera u filmu "Samo dvaput se živi" iz 1967. godine.

Komad stene je pao na oko 1.100 metara od vulkana.

Do erupcije je došlo nakon što je snažan zemljotres jačine 6,1 stepeni Rihtera u ponedeljak pogodio Osaku, drugi najveći grad u japanu, usmrtivši pet osoba, među kojima je i devetogodišnja učenica, dok je na stotine povređeno.

Vulkan Šinmoedake nalazi se u mahom ruralnom području na oko 985 kilometara od Tokija na ostrvu Kjušu.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter