Izvor:
23.06.2018 u 19:25
0

NAKON POKUŠAJA ATENTATA NA PREDSEDNIKA: Šest osoba uhapšeno zbog eksplozije u Etiopiji!

Policija u Etiopiji saopštila je da je šest osoba uhapšeno i da se nalaze pod istragom, nakon što je najmanje jedna osoba poginula u eksploziji na mitingu podrške nedavno izabranom premijeru Abiju Ahmedu u Adis Abebi.

U međuvremenu, ministar zdravlja Amir Aman rekao je da je broj povređenih u eksploziji porastao na 155, od kojih se devet nalazi u kritičnom stanju.

Šef osoblja premijera naveo je na svom nalogu na Tviteru da je premijier obišao neke od povređenih u bolnici, prenosi AP.

Premijer Ahmed je rekao ranije da je u pitanju "dobro orkestriran napad" koji nije uspeo, ali nije nikog okrivio za to, navodi AP. Dodao je da policija ispituje napad.

Jedan od organizatora mitinga, Sejum Tešom, naveo je da je neko pokušao da baci granatu na binu na kojoj se nalazio premijer.

Tešom je dodao da je meta napada bio premijer.

Miting je organizovan u znak podrške 41-godišnjem lideru koji je na dužnost stupio u aprilu, a na skupu se okupio veliki broj ljudi.

Tanjug
Foto:

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter