Izvor:
16.08.2016 u 14:32
0

I OVA ZEMLJA JE PRIMILA ZATVORENIKE: PETNAEST ljudi manje u zatvoru GVANTANAMO

Sjedinjene Američke Države su poslale 15 zatvorenika iz zatvora u Gvantanamu u Ujedinjene Arapske Emirate, što je najveća grupa zatvorenika oslobođena za vreme administracije predsednika Baraka Obame, saopštio je danas Pentagon.

U Emirate je poslato 12 državljana Jemena i 3 Avganistanca, što je deo napora da se smanji broj zatvorenika u američkom zatvoru na Kubi, koji Obama želi da zatvori, prenela je agencija AP.

Prema zvaničnim podacima Pentagona, u Gvantanamu, otvorenom u januaru 2002. godine da bi se tu držali strani borci osumnjičeni za povezanost sa talibanima ili Al-Kaidom, ostao je još 61 zatvorenik.

Tokom mandata predsednika SAD Džordža Buša mlađeg su iz Gvantanama oslobođena 532 zatvorenika, koje su američke vlasti uglavnom slale u velikim grupama u Avganistan i Saudijsku Arabiju.

Grupa od 15 zatvorenika koji su poslednji pušteni iz zatvora u Gvantanamu je tamo boravila bez zvanične optužnice, a neki su se tamo nalazili više od 14 godina.

Njihovo oslobađanje je odobrio Odbor za reviziju kazni, čiji su članovi predstavnici šest američkih državnih agencija.

Da podsetimo, postoje spekulacije da će Srbija primiti još nekoliko zatvorenika iz ovog zatvora, o čemu možete da pročitate OVDE.

Tanjug
Foto: Wikimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter