Izvor:
16.08.2016 u 15:58
0

ČISTKA NAKON PUČA I DALJE TRAJE: Turske vlasti uhapsile 120 rukovodilaca kompanija

Turska policija izvršila je danas pretres u 44 kompanije u Istanbulu zbog sumnje da pružaju finansijsku pomoć pokretu propovednika Fetulaha Gulena, koga turske vlasti optužuju za organizaciju nedavnog neuspelog vojnog puča.

Tužilaštvo je izdalo naloge za hapšenje 120 rukovodilaca kompanija u okviru istrage o neuspelom puču 15. jula, javila je agencija Anadolija.

Policija je juče privela 136 pravosudnih radnika tokom pretresa tri suda u Istanbulu.

Vlasti su izdale naloge za hapšenje 170 osoba osumnjičenih za povezanost s propovednikom Fetulahom Gulenom koji je direktno optužen za organizovanje državanog udara.

Turska je posle propalog puča pokrenula čistke u vojsci, u kojoj je gotovo polovina generala smenjena, kao i u pravosudju, medijima, prosveti, čak i u sopstvenoj stranci.

Uhapšeno je oko 35.000 ljudi, a 76.000 je otpušteno.

Beta
Foto:Twitter/RT

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter