Izvor:
04.07.2018 u 17:12
0

PAMPLONA SE PRIPREMA ZA TRKU SA BIKOVIMA: U petak se očekuju i žene na ulicama!

Zvaničnici španskog grada Pamplona pokušavaju da uvere žene da će biti bezbedne tokom trke bikova u tom gradu, a nakon sve glasnijih poziva na bojkot zbog slučaja seksualnog napada na jednu devojku pre dve godine.

Festival počinje u petak, a gradski čelnici pokrenuli su kampanju pod nazivom "Pamplona – bez seksualnih napada".

Španski sud je početkom godine osudio za seksualno uznemiravanje petoricu muškaraca koji su 2016. napali jednu 18-godišnjakinju. Oni su oslobođeni optužbe za silovanje, a u junu su pušteni uz kauciju što je ponovo izazvalo proteste. Ovaj slučaj je skrenuo pažnju na rodnu neravnopravnost u Španiji ali i na seksualna krivična dela tokom festivala protiv čega su vlasti Pamplone pokrenule borbu 2014. godine.

– Htela bih da poručim ženama da je Pamplona grad čije institucije i društvo ističu da neće dopustiti napade – rekla je članica gradskog veća zadužena za bezbednost Isar Gomes.

Ovo je sigurno mesto sa podrškom društva, institucija i policije, dodala je.

– Sada više nego ikad mi žene treba da ispunimo ulice i noć zato što imate uveravanja da su na ulicama žene sa vama – poručila je ona.

Festival na kojem se održava trka bikova uskim ulicama u Pamploni počinje u petak.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter