Izvor:
08.07.2018 u 06:57
0

TRAGEDIJU U JAPANU IZAZVALO JAKO NEVREME: Broj žrtava porastao na više od 60!

Više od 60 osoba je poginulo a desetine je nestalo usred nevremena koje je pogodilo zapadne i centralne delove Japana. Spasioci su proširili potragu za nestalima i oniuma koji su zaglavljeni zbog poplava i klizišta, a naređena je i evakuacija 4,3 miliona ljudi u 23 okruga od centralnog do jugozapadnog dela Japana.

Japanska meteorološka agencija izdala je upozorenje na obilne kiše u okruzima Ehime i Koči, a na snazi je i dalje upozorenje u okrugu Gifu.

U okrugu Okajama spasioci i dalje pokušavaju da izvuku ljude koji su zbog poplava ostali zaglavljeni na tavanima svojih kuća. Na sastanku centra za vanredne situacije, japanski premijer Šinzo Abe zatražio je da se ulože svi mogući napori u potrazi i spašavanju. Kako se navodi, u akciji spašavanja učestvuje 54.000 policajaca, vatrogasaca, odbrambenih snaga i pripadnika Obalske straže, kao i 40 helikoptera.

Portparol japanske vlade Jošihide Suga izjavio je da je nepoznata sudbina oko 92 osobe u okrugu Hirošime.

Nevreme koje je pogodilo Japan je najgore od 1976. godine.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter