Izvor:
08.07.2018 u 13:19
0

BROJ ŽRTAVA U JAPANU RASTE: Spasioci proširili potragu za nestalima i onima koji su zaglavljeni zbog poplava i klizišta!

Više od 72 osobe su poginule, a 40 se vodi kao nestalo u nevremenu koje je pogodilo zapadne i centralne delove Japana.

Spasioci su proširili potragu za nestalima i onima koji su zaglavljeni zbog poplava i klizišta, naređena je i evakuacija 5,9 miliona ljudi u 19 okruga od centralnog do jugozapadnog dela Japana, dok se 30.000 nalazi u prihvatnim centrima. Japanska meteorološka agencija izdala je upozorenje na obilne kiše u okruzima Ehime i Koči, a na snazi je i dalje upozorenje u okrugu Gifu. U okrugu Okajama, koji je jedan od najviše pogođenih nevremenom, oko 1.850 osoba je zaglavljeno na krovovima poplavljenih kuća, a u njihovom spasavanju učestvuje spasioci sa čamcima i helikopterima.

Na sastanku centra za vanredne situacije, japanski premijer Šinzo Abe zatražio je da se ulože svi mogući napori u potrazi i spašavanju. Kako se navodi, u akciji spašavanja učestvuje 54.000 policajaca, vatrogasaca, odbrambenih snaga i pripadnika Obalske straže, kao i 40 helikoptera. Ministarstvo poljoprivrede planira da angažuje oko 20 mašina za ispumpavanje vode, ali kako se navodi, za taj posao biće potrebno oko dve nedelje. U bolnici u gradu Mabi oko 160 pacijenata i zdravstvenih radnika potražio je sklonište na drugom spratu zgrade jer je prvi delimično poplavljen.

Portparol japanske vlade Jošihide Suga izjavio je da je nepoznata sudbina oko 92 osobe u okrugu Hirošime. Nevreme koje je pogodilo Japan je najgore od 1976. godine.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter