Izvor:
08.07.2018 u 16:52
0

PREŽIVELI SU PAKAO U PEĆINI: Evo šta čeka dečake spasene na Tajlandu! Doktori kažu da je brzina reakcije presudna!

Pošto su prvi članovi fudbalskog tima zarobljeni u pećini na Tajlandu spaseni u nedelju, pažnja se prebacuje na dugoročno zdravlje dečaka i kako da dobiju odgovarajuću stručnu pomoć.

Kiseonik je glavni prioritet. Zdravstveni stručnjaci kažu daje prvo neophodno proveriti koliko je nedostatak kiseonika naškodio dečacima. Tajlandski zvaničnici su u petak izjavili da su nivoi kiseonika u pećini opali na samo 15 odsto.

– Jedna od glavnih zabrinutosti je sada kiseonik. Oni su bili u oblasti gde su nivoi kiseonika niski – kaže dr. Daria Long Džilespi sa Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tenesiju. "

– Čim izađu, upravo to će morati da bude prvo provereno: nivo kiseonika i njihovo disanje – kaže ona

Takođe će se utvrditi koliko su neuhranjeni, da li su dehirirali i niz drugih zdravstvenih efekata.

Kerol Liberman, psihijatar koji je takođe ronilac, tvrdi je da bi bilo izuzetno važno preneti dobre vesti o spasavanju prvih dečaka drugima koji su još uvek zarobljeni unutra.

– To bi bilo takvo povećanje za njihovo samopouzdanje – kaže ona.

Izvor: Kurir.rs
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter