Izvor:
09.07.2018 u 06:29
0

JEZIVE POSLEDICE POPLAVA U JAPANU: Više od 6 miliona ljudi evakuisano, majmanje 100 osoba nastradalo!

Najmanje 100 osoba stradalo je u kiši i nevremenu koje je poslednjih dana zahvatilo zapadni deo Japana, a više od 6 miliona je evakuisano saopštile su jutros japanske vlasti novi bilans žrtava. Portparol japanske vlade Jošida Suga izjavio je da je među stradalima 13 dobilo infarkt.

Jake kiše izazvale su bujice, klizišta i poplave, i mnogi stanovnici su blokirani pre nego što su mogli da poslušaju naloge lokalnih vlasti za evakuaciju.

Putevi u nekim oblastima su blokirani i izdato je upozorenje na klizišta. Vojni kamioni poslati su u delove Japana u kojima kanalizacija više ne funkcioniše. Iako je Japan jedna od najmodernijih država u Aziji, ruralna područja svake godine pogadjaju sezone jakih kiša, i za sobom ostavljaju žrtve i materijalnu štetu.

Izvor: Kurir
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter