Izvor:
09.07.2018 u 06:48
0

NE SLAŽU SE S POLITIKOM BRITANSKE PREMIJERKE: Dejvid Dejvis i članovi njegovog tima podneli ostavke!

Britanski ministar za Bregzit Dejvid Dejvis podneo je ostavku, jer smatra da politika britanske premijerke Tereze Mej podriva pregovore sa Briselom o izlasku Britanije iz EU i da parlament ne bi zaista povratio vlast nakon izlaska, javlja Rojters.

Ostavke su podneli i njegov zamenik Stiv Bejker i još jedna ministarka za Bregzit Suela Brejvermen.

– Opšti smer politike u najboljem slučaju će nas ostaviti u slaboj pregovaračkoj poziciji, a moguće i sa neizbežnim posledicima – naveo je Dejvis u pismu ostavke upućenom premijerki Terezi Mej.

Pismo je objavila kancelarija Mej. On smatra da će neizbežna posledica predložene politike biti da parlament pre ima iluzornu, nego stvarnu kontrolu. Kako se navodi, ostavka odmah stupa na snagu. Britanska vlada postigla je u petak dogovor o poziciji za pregovore o budućem odnosu Ujedinjenog Kraljevstva i Evropske unije posle Bregzita.

Ministri su podržali plan o uspostavljanju zone slobodne trgovine za industrijsku i poljoprivrednu robu sa EU, na osnovu zajedničkog pravilnika, kao i "kombinovanoj carinskoj teritoriji".

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter