Izvor:
09.07.2018 u 09:32
0

SAUČEŠĆE VUČUĆA JAPANSKOM CARU POVODOM ŽRTAVA POPLAVA: Duboko nas je potresla tragična sudbina stradalih ljudi!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je pismo saučešća japanskom caru Akihitu, povodom velikog broja žrtava u poplavama i klizištima u toj zemlji.

– Duboko nas je potresla tragična sudbina ljudi stradalih u poplavama, koje su pogodile Japan. Dozvolite mi da Vama i porodicama poginulih uputim iskreno saučešće, kao i da izrazim saosećanje sa onima koji još tragaju za svojim najbližima. Teško je predvideti ovakve katastrofe i zaustaviti nemilosrdnu snagu prirode, ali ako Srbija, kao mala zemlja i veliki prijatelj Japana, može da pomogne na bilo koji način, spremni smo da, u okviru svojih mogućnosti, to i učinimo. Mi ćemo zauvek, sa velikom zahvalnošću, pamtiti pomoć koju je Japan pružio Srbiji posle poplava 2014. godine – navodi se u pismu saučešća predsednika Vučića.

Najmanje 100 osoba je poginulo, više od 60 se vodi kao nestalo, a oko 5,9 miliona građana u 19 okruga je prisiljeno da napusti domove, nakon što su rekordne kiše pogodile jugozapadne delove Japana, izazivajući poplave i klizišta.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter