CELA PLANETA ODAHNULA! USPEŠNO ZAVRŠENA MISIJA NA TAJLANDU: Evo zašto dečake nije hvatala panika tokom dramatičnog spasavanja!

Ronioci iz redova "mornaričkih foka" uspeli su da juče iz podzemnog lavirinta izvuku četiri dečaka i njihovog trenera

Svih 12 dečaka i njihov fudbalski trener izvučeni su iz potopljene pećine uTajlandu.

Poslednji su izvučeni najmlađi dečak Čanin Vibonrungruang, zvani Titan (11), i trener Ekapol Čantavong (25), a za njima su iz paklenog lavirinta izašli i hrabri spasioci, među kojima je bio i Srbin Ivan Karadžić.

Da bi akcija izvlačenja dečaka kroz potopljene pećinske tunele, od kojih se jedan sužava na samo 45 centimetara, bila uspešna, dečaci su bili drogirani.

"Nismo deci davali anestetike, već samo lekove protiv anksioznosti. To je urađeno da ne bi bili nervozni i da se ne bi uspaničili tokom izvlačenja. To su isti lekovi koje ja koristim kada pucam", rekao je premijer Tajlanda Prajut Čan-o-ča.

Dečaci su prevezeni pravo u bolnicu i zabranjen im je susret s porodicama dok se ne utvrdi da li su se zarazili tokom boravka u podzemnom lavirintu.

"Nema ni grljenja, ni ljubljenja dok test krvi ne pokaže da nema infekcija. Vrlo je moguće da su deca zaražena bakterijama iz pećine i da imaju leptospirozu ili melioidozu", rekao je Tongčaj Lertvilajratanapong, tajlandski doktor.

Dvojica dečaka koja su izašla prvog dana imaju upalu pluća i sniženu telesnu temperaturu. Prvo što su rekli bilo je da im nedostaju kuća i porodice.


Kurir
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Petak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Provodadžija
22:00  Parovi - Vruća stolica
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro