Izvor:
10.07.2018 u 19:32
0

OVO SU HEROJI KOJE SLAVI CEO SVET: Ronili su danima kroz mračne tunele i ostali u pećini sve dok i poslednji dečak nije izbavljen!

Posle 18 dana provedenih u pećini, tajlandske mornaričke foke su zajedno sa spasiocima i volonterima iz različitih zemalja, spasli 12 dečaka i njihovog trenera.

Posle mukotrpne akcije spasavanja, koju je pratio ceo svet, jedna slika privukla je posebnu pažnju. Na njoj su poslednja 4 pripadnika mornaričkih foka koji su ostali u pećini sve dok svi dečaci i trener nisu izbavljeni.

Fotografija je uslikana nekoliko trenutaka pre nego što su konačno napustili pećinu posle spasavanja. Deca su 18 dana bila zarobljena u pećini na severu zemlje, a sama akcija spasavanja je trajala tri dana tokom kojih su dečaci izvlačeni jedan po jedan.

Šef misije spasavanja i guverner provincije Čiang Rai u kojoj se nalazi pećina Narongsak Osotanakorn, opisao je misiju spasavanja kao "Tim Ujedinjenih nacija", budući da su u njemu bili specijalci i volonteri iz Velike Britanije, Kine, Mjanmara,

Laosa, Australije, SAD, Japana i mnogih drugih zemalja.

Podsetimo, iako je drama imala srećan kraj, jedan ronilac, Saman Kunan, stradao je, jer je ostao bez kiseonika u pećini.

On je dečacima i treneru dopremio kiseonik, ali nažalost za sebe nije imao dovoljno.

Izvor: Kurir.rs
Foto: Twitter/News_Executive

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter