Izvor:
11.07.2018 u 16:50
0

TREMP I MERKEL NA MARGINAMA SAMITA NATO U BRISELU: Imamo sjajan sastanak, sa Nemačkom negujemo izvanredne osnose!

Američki predsednik Donald Tramp razgovarao je sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel na marginama samita NATO u Briselu, a sastanak je opisao kao "sjajan", samo nekoliko sati nakon što je oštro kritikovao nemačku politiku kad je reč o troškovima na polju odbrane i uvozu gasa iz Rusije.

– Imamo sjajan sastanak. Razgovaramo o vojnim troškovima. Razgovaramo o trgovini – rekao je Tramp novinarima kojima je bilo dozvoljeno da uđu u prostoriju gde se on sastao s Merkelovom.

Tramp je naveo da sa kancelarkom ima "veoma, veoma dobre odnose".

– Sa Nemačkom imamo izvanredne odnose – istakao je američki predsednik, dodavši da je izrazio zabrinutost zbog novog gasovoda koji je planiran od Rusije do Nemačke.

Merkel je rekla da je razgovarala o migracijama i trgovini sa Trampom i da se raduje daljoj razmeni jer, kako je navela, SAD ostaju partner Nemačke.

Prethodno je portparolka Bele kuće Sare Sanders rekla da će Tramp tokom susreta s Merkelovom na marginama samita u Briselu ponoviti kritiku na račun Merkelove, koju je izneo ranije danas.

Tramp je, naime, uoči početka samita javno napao Nemačku zbog podrške sporazumu sa Rusijom o izgradnji gasovoda u Baltičkom moru, tvrdeći da je Berlin "zarobljenik Rusije" i kritikujući Nemačku zbog nedovoljnog izdvajanja sredstava za odbranu.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter