Izvor:
03.05.2016 u 19:28
0

LEDENO ZADOVOLJSTVO ILI OBMANA? Tužba zbog previše leda u ledenoj kafi

Budući da nam stižu topli dani svi znamo koliko hladna pića osvežavaju i prijaju u letnjim danima. Kada dobijemo čašu prepunu leda, odmah se prepustimo uživanju u osveženju a verovatno nikada nismo razmišljali o tome da li smo oštećeni za količinu naručenog pića.

Međutim, u Americi je čuveni lanac Starbaks (Starbucks) dobio tužbu upravo zbog leda.

Jedna žena podnela je tužbu protiv poznatog Starbaksa jer stavljaju previše leda u kafu i time oštećuju potrošače na količini kafe koje dobiju, te tako ostvaruju dobit.

Federalno tužilaštvo SAD-a sada nastavlja postupak i tvrdi da Starbaks redovno prepunjava svoja hladna pića ledom i tako koristi manje količine kafe ili druge tečnosti, nego što je navedeno u reklamama.

Tužba je podignuta prošle nedelju u Čikagu, a sve je počelo od žene po imenu Stejsi Pinkus, koja je optužila Starbaks da obmanjuje potrošače. U tužbi se navodi da se u reklami navodi da plastična čaša ima 24 decilitra tečnosti međutim zapravo sadrži 14 decilitara kada se odstrani led koji nije ni tečnost ni piće.

Starbaks dovodi u zabunu potrošače jer ne dobijaju onu količinu pića koja je predstavljena u oglašavanju. Zamislite samo reklamu u kojoj se kaže da dobijate litar goriva za 3 dolara i onda se ispostavi da kada napunite rezervoar vi ustvari nemate litar već pola litra goriva – rekla je Stejsi Pinkus

Potpuno smo svesni tvrdnji koje se iznose u tužbi ali smatramo da je ona potpuno neosnovana – rekao je portparol Starbaksa, Džejmi Rilej u izjavi poslatoj Vašington Postu u ponedeljak.

Naši klijenti razumeju i očekuju da je led osnovna sastavna komponenta svakog ledenog pića. Ukoliko potrošač nije zadovoljan pripremom naručenog pića, uvek može da nam se požali i mi ćemo to rado uvažiti i promeniti sastav po želji – piše u saopštenju.

Okonačanja ovog procesa otkriće nam ko je u pravu i da li nekad zaista može biti previše leda u ledenoj kafi.

HappyTv.rs
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter