Izvor:
18.07.2018 u 15:47
0

TAJLANDSKI DEČACI: U pećini pili samo vodu, kada su ugledali ronioce osetili „trenutak čuda“!

Dvanaest tajlandskih dečaka i njihov fudbalski trener, koji su prošle nedelje spaseni iz poplavljene pećine, ispričali su danas kako su proveli dve nedelje u mraku pećine, bez hrane pijući samo vodu.

Oni su danas izašli iz bolnice i održali prvu konferenciju za medije gde su odgovarali na pitanja novinara. Pre izlaska pred medije odigrali su fudbal na improvizovanom terenu u prostoriji gde je održana konferencija. Dečaci su rekli da su kada su ugledali ronioce osetili "trenutak čuda".

– Pili smo samo vodu – rekao je jedan od dečaka po imenu Te. Voda sa zidova pećine je bila čista, dodao je.

– Nisam imao snage. Pokušao sam da ne razmišljam o hrani da ne bih bio još više gladan – dodao je mlađi dečak Titan.

Oni su ispričali da su mislili na svoje roditelje, a jedan je dodao da se plašio da se neće vratiti kući i zagrliti majku. Jedan od dečaka objasnio je da su ušli u pećinu jer su hteli da je istraže. Kada su videli da voda nadolazi shvatili su da su zarobljeni.

– Morali smo da se pokvasimo i plivamo. Svi znamo da plivamo i nije istina da ne znamo – rekao je dečak Ake i dodao da posle fudbala odlaze na plivanje.

Trener je objasnio da su u pećini tragali za izlazom i da su dečaci pokušavali da kopaju kako bi pronašli sigurno mesto. Doktor je rekao da su svi dečaci bili jednakog zdravlja i da se o tome ko će prvi biti evakuisan odlučivalo na licu mesta. Svi dečaci su se izvinili svojim roditeljima koje nisu obavestili da će ući u pećinu posle fudbalskog treninga.

– Znam da će me mama kazniti – rekao je jedan od njih upitan šta će se desiti kad ode kući.

Svi su izrazili žaljenje zbog ronioca koji je nastradao dok je ih spasavao. Prema rečima trenera, dečaci su osećali da su oni odgovorni za njegovu smrt i patnju njegove porodice. Lekari su saopštili da su dečaci i njihov 25-godišnji trener generalno dobrog zdravlja, osim što imaju manje infekcije.

Lekar koji je procenjivao njihovo zdrvlje je izjavio da su pokazali snažan duh s obzirom da se bili unutar pećine kao i da su dobili po tri kilograma i da su im rezultati analize krvi dobri. Tajlandska vlada odobrila je 45 minuta za konferenciju za novinare a dečacima su postavljena pažljivo odabrana pitanja koja su novinari unapred dostavili.

Zvaničnici su zamolili medije i javnost da poštuju privatnost dečaka nakon što su spaseni, jer bi, kako su naveli, iznenadna medijska pažnja mogla da se odrazi na njihovo mentalno zdravlje.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter