Izvor:
18.07.2018 u 16:27
0

NOVA RUSKA ODBRANA: Za čuvanje granica dovoljno 100 aviona i jedna raketa!

Oko sto supersoničnih lovaca-presretača MiG-31K je dovoljno da se zaštite sve morske granice Rusije od pomorskih snaga potencijalnog protivnika, izjavio je vojni ekspert Aleksej Leonkov.

– Radi se o 100 aviona MiG naoružanih hiperzvučnim raketnim kompleksom klase vazduh-more 'Kinžal', a to je dovoljno da se zatvore sve naše morske granice – kaže ekspert.

Leonkov dodaje da deset aviona MiG-31K mogu da pojačaju Baltičku flot, a isto toliko aviona danas dežura u pravcu Crnog mora. Međutim da bi se zatvorile granice Severnog i Tihog okeana potrebno je 3-4 puta više aviona.

Raketne komplekse "Kinžal“ će nositi i bombarderi Tu-22M3, podseća Leonkov, međutim ti su avioni za operativno, a ne brzo reagovanje, i zato su dalje od morskih grasnica.

Avioni Tu-22M3 će sa "Kinžalima” moći efikasno da se bore protiv nosača aviona potencijalnog protivnika. Bombarder će poneti četiri "Kinžala”, a to će mu omogućiti da značajno unapredi verovatnoću pogodaka važnih ciljeva koji su zaštićeni savremenim sistemima PVO-PRO.

Izvor: Kurir
Foto:Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter