Izvor:
03.05.2016 u 19:17
0

OBAMA: Nadam se da je BIN LADEN na samrti shvatio da SAD nisu zaboravile 11. septembar

Predsednik SAD Barak Obama izrazio je nadu da je vođa Al Kaide Osama bin Laden, kojeg su pre pet godina ubile specijalne jedinicie američke vojske u Pakistanu, shvatio u poslednjim trenucima da Amerikanci nisu zaboravili na napade 11. septembra 2001. godine.

"Nadam se, da je u tom trenutku, shvatio da američki narod nije zaboravio na 3.000 osoba, koje je ubio", rekao je Obama u intervjuu za Si-En-En, koji je objavljen u ponedeljak.

On je, povodom odluke da sprovede raciju, rekao da mu je bilo jasno da će to biti najbolja šansa da uhvate Bin Ladena, preneo je AFP.

"Da, zapravo, nismo sproveli akciju, mogao bi da izmakne, a prošle bi godine pre nego što bi se ponovo pojavio", rekao je Obama. On je istakao da su SAD znale da će to izazvati značajane neželjene efekte u Pakistanu i, kako je rekao, da nije bilo reč o Bin Ladenu, "troškovi bi prevazišli koristi".

Specijalne jedinice SAD ubile su Bin Ladena 2. maja 2011. godine u Pakistanu.

Izvor:Tanjug
Foto:Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter