parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

PELOZIJEVA NE MOŽE DA VERUJE: Trampovo "preplašeno ulizivanje pred Putinom sramota i ozbiljna pretnja po američku demokratiju"!

 

 

 Liderka Demokratske partije u Predstavničkom domu američkog Kongresa izjavila je sinoć, reagujući na plan Bele kuće da na jesen ugosti predsednika Rusije Vladimira Putina, da je Putin "tiranin i siledžija" kojem se Tramp "preplašeno ulizuje".

 Pelozijeva je rekla da predsedavajući Predstavničkog doma Pol Rajan mora jasno da kaže da Putin neće biti pozvan da se obrati Kongresu, ukoliko dođe u Vašington. Navodi se da je Pelozijeva poručila da "nije mogla da veruje" kada je čula da je Tramp od savetnika Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džona Boltona zatražio da pozove Putina u američku prestonicu.

Pelozijeva je Putina nazvala "tiraninom i siledžijom" i kazala da je Trampovo "preplašeno ulizivanje pred Putinom sramota i ozbiljna pretnja po američku demokratiju". Šefovi stranih država ponekad se obraćaju Kongresu prilikom poseta Vašingtonu.

Pelozijeva je rekla da odluku o pozivu na zajedničku sednicu Predstavničkog doma i Senata treba da donesu zajedno demokrate i republikanci. Ona je ocenila da Putinovi "napadi koji i dalje traju na američke izbore i zapadne demokratije" zaslužuju jednoglasnu osudu međunarodne zajednice "a ne VIP ulaznicu u prestonicu američke nacije".

 

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost