Izvor:
21.07.2018 u 11:27
0

U INDIJI LINČOVAN MUŠKARC: Optužen da je krijumčario „svete životinje“!

Grupa Indijaca na smrt je pretukla jednog muslimana na zapadu zemlje, optuživši ga da je krijumčario krave, saopštila je policija, u trenutku kada najviši indijski sud poziva na hitne korake kako bi se zaustavilo pogubno nasilje siledžijskih grupa širom zemlje.

Grupa Indijaca je presrela dva muškaraca koji su pešice vodili krave oko ponoći u šumskoj oblasti distrikta Alvar u državi Radžastan, i počela da ih udara štapovima, rekao je policajac Mohan Sing. Prema njegovim rečima, dva muškarca su vodila životinje u svoje selu u susednoj državi Harjani. Jedan od njih je uspeo da pobegne, dok je drugi odveden u bolnicu gde su lekari mogli samo da konstatuju smrt. Sing je naveo da je policajcima javljeno da su dva muškarca napadnuta i odmah su se uputili na lice mesta, ali su napadači pobegli čim su ih ugledali i ostavili povređenog muškarca i dve krave. Policija napominje da nije mogla da proveri navode da su ta dva muškarca krijumčarila krave.

U sličnom slučaju prošle godine u istoj oblasti, jedan musliman je ubijen, dok je još 14 brutalno pretučeno nakon što su optuženi da su vodili krave na klanje. Ti muškarci su tada kupili krave na sajmu stoke i vodili su ih kući u državu Harjanu. Krave se smatraju svetim životinjama u ovoj zemlji sa hinduističkom većinom.

U Indiji je izveden niz napada na manjinske grupe otkako je hinduistička nacionalna partija Bharatija Džanata pobedila na nacionalnim izborima 2014. Većina napada takozvanih "čuvara krava" iz hinduističkih grupa izvedena je na muslimane, koji čine četiri odsto od 1,3 milijarde stanovnika Indije.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter