Izvor:
18.01.2019 u 18:33
0

SUTRA JE BOGOJAVLJENJE: Nećete verovati koji TAKMIČAR će plivati za ČASNI KRST! (FOTO)

Širom Srbije sutra će, na veliki hrišćanski praznik Bogoljavljenje, biti organizovana tradicionalna plivanja za časni krst.

Bogojavljenje je o jednan od 15 najvećih hrišćanskih praznika kojim se obeležava uspomena na Hristovo krštenje na reci Jordan i javljanje Boga u vidu goluba i glasa: "Ovo je sin moj i njega poslušajte".

Pliva se 33 metra, što simbolizuje broj godina života Isusa Hrista.

Centralna manifestacija plivanja za Bogojavljenski krst počeće ispred crkve Svetog Nikolaja u Zemunu gde će biti održana liturgija koja će početi od 9h.

Posle litije učesnici će se okupiti kod restorana "Venecije" tačno u podne, gde će plivati za časni krst.

Očekuje se da će čak 150 ljudi učestvovati od kojih je i jedan učesnik rijaltii programa "Parovi".

Nikola Lakić je najhrabriji takmičar u vili, koji se i pored učešća u programu ne odriče tradicionalnog običaja pravoslavne vere!

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter