Izvor:
24.01.2018 u 07:45
0

POTPUNO NEVEROVATAN SLUČAJ U „PAROVIMA“: Počeo da slika u 55. godini i postao svetski poznat! (foto)

Srboljub Srba Milošević, izmutelj je novog, autentičnog, pravca u slikarstvu – srbizma.

Međutim, njegov profesionalni put je bio vrlo neobičan. Naime, počeo je da slika u 55. godini života.

I sam priznaje da to nisu tipične godine sa početke u ovoj umetnosti, ali ga to nije sprečilo da uporno korača ka ostvarenju svog cilja:

– Jedan moj prijatelj radio je u galeriji u Parizu, i jedne prilike sam mu nacrtao jedan krok. Moj prijatelj je samo izustio: ,,Ti si promašio život, ti si rođeni slikar, ali ne znaš" – počinje svoju priču Srba.

Vrlo brzo nakon toga, napustio je posao i dao se u novi životni poziv. Da situacija bude još interesantnija, u vreme kada je počeo da slika, nije video na jedno oko. Par godina nakon, o Srbi su pisale mnoge pariške novine.

Više o tome čitajte na Happytv.rs.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter