Izvor:
11.12.2018 u 08:06
0

NAKON AGONIJE, NAPOKON STAO NA NOGE: Pevač se bori sa novim problemom! Da li će Darko moći ponovo da peva?!

Darko Lazić je posle 47 dana napravio prve korake uz pomoć fizioterapeuta, a počeo je da vežba u sali, gde će ubuduće imati elektroterapije.

Pevač je sve boljeg zdravstvenog stanja. Iako je pre 47 dana doživeo tešku saobraćajnu nezgodu, pevač je u ponedeljak uz pomoć štaka i tima lekara u banji u Mladenovcu prvi put uspeo da napravi nekoliko koraka. Naime, Darko je u prepodnevnim časovima prevezen u salu u kojoj će ubuduće vežbati, a tamo je uspeo da stane i potom i napravi nekoliko koraka. Lekari su smatrali da su mu mišići dovoljno ojačali, te da je spreman na ovaj veliki korak, koji je do pre nekoliko dana bio nezamisliv.

– Darko je danas prvi put napravio nekoliko koraka uz pomoć dve potpazušne štake sa dodirnim lažnim osloncem na operisanu nogu i to u kinezi-sali. Od danas je počeo da vežba u sali i tamo će ubuduće imati elektroterapiju – kaže odeljenski lekar, doktor Miloš Poleksić.

Budući da je Darko imao teške povrede, lažni oslonac na povređenu nogu biće sprovođen sve do kraja decembra. Inače, dodirni ili lažni oslonac podrazumeva da se tokom hoda uz pomoć štaka pacijent oslanja na zdravu nogu, a da povređenom pravi pokrete recipročne pokretima druge noge, ali ne i da se oslanja na nju. Lažni oslonac je bitna stavka u rehabilitaciji zbog održavanja pokreta hoda i aktiviranja mišića i cirkulacije.

– Darkov govor je u potpunosti očuvan, ali je od petka s njim uključen u rad logoped koji sa njim radi semantičke testove i da bi se procenila fluentnost i rezultati su ohrabrujući. Moram da napomenem da tu nema reči o oštećenju govora. Logoped je isključivo uključen radi testova za procenu govorno-jezičkog statusa i neuropsihološke dijagnostike. To se standardno radi kod traumatskih povreda glave – dodaje dalje doktor Poleksić.

Izvor:Kurir
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter