Izvor:
01.02.2019 u 15:09
0

TV LICE MARKO DOLAŠ OTKRIVA: Sve o poslu voditelja, pevača, glumca, kako je bilo prevoditi Dmitrija Haustova… (VIDEO)

Gledaocima TV Happy poznati ste po autentičnim uključenjima u jutarnji program „Dobro jutro Srbijo“. Zaduženi ste za osmehe na milione ljudi. Odakle crpite ispiraciju svakoga dana i da li Vam prijaju komentari gledalaca, da ste im „ulepšali dan“?

– Prijaju. Volim da se družim sa ljudima, meni to lično prija, i onda verovatno i drugima prija to što vide tokom uključenja.

Osim što glumite, pevate i vodite, perfektno govorite i ruski jezik. Kako je bilo zahtevno prevoditi gostovanje Dimitrija Haustova, poznatog rusko voditelja?

– Zahtevno je utoliko što je ovo specifičan jutarnji program, specifičan pristup gostima i specifičan voditelj u čijem načinu komunikacije leži ironija, sarkazam, duhovitost – govorim naravno o Milomiru Mariću, ali je i sa druge strane bio takođe jedan voditelj koji razume, voli i koristi se upravo tim veštinama kada je u pitanju voditeljski posao, tako da je trebalo koristiti oba jezika kroz sve te veštine da bi se gost i voditelj suštinski razumeli, a ne banalno. I imajući u vidu da nas je sve vreme gledao i Putin, jer je on prijatelj našeg gosta Dmitrija Haustova, izazov je bio još veći.

Sa Katarinom Koršom i Jovanom Jelovac Cavnićčinite prePoznatljivi trio na malim ekranima, a van televizije zajedno glumite u pozorištu. Šta je tajna vašeg dugoogodišnje saradnje i da li se bolje slažete na televiziji ili u pozorištu?

– To su dve potpuno različite vrste posla ali se uzajamno podržavaju. Zahvaljujući glumačkom poslu bolji smo u voditeljskom i obrnuto. Nama je pre svega bitno druženje i prijateljstvo a sve ostalo dođe.

Ukoliko biste mogli da birate nešto od talenata koje posedujete, šta biste voleli da radite do kraja života?

– Teško je razdvojiti ili se odreći nečega jer ste u svaki segment uložili trud. Ovako je sve sasvim u redu, ako me razumete. Ne bih se odricao bilo čega. J

Znamo da pozajmljujete svoj glas likovima iz crtanih filmova, a pevate i songove u njima. Kakvo je Vaše iskustvo rada na sadržajima za najmlađu publiku?

– To je jedinstvena prilika da se čovek vrati u detinjstvo da ne kažem da bude dete, a ipak u svemu tome leži velika odgovornost, jer su svi likovi koje tumačite jedna smernica deci kao gledaocima i pouka pre svega kako da se ponašaju u životu. Vi nikada ne znate koji će trenutak deci ostati u pamćenju, možda i zauvek, zato sve vreme morate biti maksimalno koncentrisani tokom rada. Ja to volim da radim.

Da li Vam je ikada palo na met da objedinite sve talente koje imate i kako bi po Vašim željama to izgledalo?

– Pa evo ovako kako jeste :D. Šalu na stranu, u svakom segmentu uvek može još više da se napreduje, voleo bih možda pevački talenat da iskoristim malo više, ali to zavisi i od mene.

Napisala sam okvirno, molim te da dodaš sve što misliš da bi trebalo da se nađe u intervjuu, kao na primer i rad na filmu.

– Ja ću dodati, oduzeti itd. U prevodu, dajem ti odrešene ruke da na najbolji način prezentuješ sebe.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter