Izvor:
26.03.2019 u 17:52
0

BJELOGLIĆ SNIMA DRUGU SEZONU SERIJE „SENKE NAD BALKANOM“: Sada se nosimo sa velikim očekivanjima publike!

Kostimirani statisti, regionalne glumačke zvezde, automobili proizvedeni pre Drugog svetskog rata, užurbani produkcijski tim…bili su ispred Ambasade Francuske u centru Beograda, na snimanju druge sezone televizijske serije "Senke nad Balkanom".

Među gomilom ljudi prepoznatljiv ljudi, osmeh reditelja i glumca Dragana Bjelogrlića spušta tenzuju na sredini snimajućeg dana po suvom ali hladnjikavom vremenu ranog proleća u Pariskoj ulici.

– Liči, ali nije baš proleće – vajka se Bjelogrlić dok pogledom proverava da li sve funkcioniše na snimanju druge sezone popularne televizijske serije.

Bjelogrlić kaže da se cela ekipa koja učestvuje u nastajanju serije trudi da ne razmišlja preterano o velikim očekivanjima publike, posle izuzetnog uspeha prve sezone "Senki nad Balkanom".

– Koncentrišemo se na posao. Imamo želju da ispričamo novu priču koja će biti logičan nastavak svega što su gledaoci videli u prvoj sezoni emitovanja serije. Sa druge strane, pokušaćemo da napravimo autonomnu celinu, tako da neko ko nije video prvu sezonu može da gleda ovo što sada snimamo – kazao je Bjelogrlić i napomenje da postoji opterećenja prošlogodišnjim uspehom serije.

– Postojala je i neizvesnost nakon okončanja snimanja prve sezone, da li će do gledalaca uopšte dopreti to što snimamo i da li ćemo uspeti u tome što što smo zamislili. Sada se nosimo sa velikim očekivanjima publike, ali bolje je da je tako nego da prva sezona nije imala uspeh kod gledalaca – rekao je Bjelogrlić.

Za njega nema dileme da je serija "Senke nad Balkanom" čista fikcija koja se poigrava sa istorisjkim činjenicama.

– Serija zapravo stavlja istorijske činjenice u kontekst fikcije koju pravi. Važno je da ne iskrivljujemo istorisjek činjenice i da nemamo ambiciju da stvaramo novo tumačenje istorije, već se istorijske ličnosti i fakti stavljaju u kontekst priče koju smo zamislili. Nepotrebno je posmatrati našu seriju uz pitanje ''Da li j to baš tako bilo''…Evo kažem da nije bilo baš tako kao što je u serije predstavljeno, ali kontekst jeste tačan – kazao je Bjelogrlić.

On je najavio da će druga sezona serijala "Senke nad Balkanom" problematizovati aferu koja je prethodila atentatu na kralja Aleksandra Karađorđevića i sam atentat na našeg monarha.

– U seriji ćemo osvetliti neke činjenice oko atentanta na kralja Aleksandra Karađorđevića koje do sada nisu bile mnogo poznate. Bavimo se faktima oko postojanja srednjevekovnog utvrđenja na Avali koje je datiralo još iz rimskog doba. Podigao ga je i ostavio u zaostavšttinu despot Stefan Lazarević u 14. veku. Za potrebe Meštrovićevog spomenika Neznanom junaku to utvrđenje je srušeno – kazao je Bjelogrlić.

Prema njegovim rečima, u drugoj sezoni serijala pojavljuje se Marija Oršić koja je bila žena o kojoj se malo znalo, a ispredalo mnogo legendi.

– Na kastangu je Leona Paraminski dobila tu ulogu i srećan sam zbog toga – kazao je Bjelogrlić.

Leona Paraminski je hrvatska glumica koja živi u SAD.

Posle kastinga za seriju, dobila ke ulogu Marije Oršić koja važi za jednu od najmisterioznijih žena 20. veka.

– Uzbudljivo će biti za publiku. Pripremala sam se temeljno za ovu ulogu i moram da kažem da igram veoma opasnu ženu – kazala je Paraminski.

Francuski ambasador u Beogradu Frederik Mondolomi pozdravio je ekipu serije i Tanjugu rekao da je jako ponosan što se serija snima ispred i unutar Ambasade Francuske u Beogradu.

– Naša zgrada potpuno odgovara epohi u kojoj se događa serija ''Senke nad Balkanom''. Nikada ranije nije snimana televizijska serija ili film u tom prostoru. Postigli smo odličan dogovor sa produkcijom o merama koje će zaštititi zgradu Ambasade – kazao je Mondolini.

Emitovanje druge sezone serije "Senke nad Balkanom" zakazano je za jesen.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter