Izvor:
21.05.2019 u 12:20
0

UDOVICA BATE ŽIVOJINOVIĆA: Verovatno nikada neću moći da se pomirim da nema mog Bate! Poslednja želja mu se nije ispunila! (FOTO)

Legenda jugoslovenskog glumišta Velimira Bate Živojinovića neponovljivi Valter, napustio nas je pre tri godine, a njegova supruga Lula i dalje je neutešna zbog njegovog odlaska.

Od Srbije pa do daleke Kine svi ga pamte po njegovom šarmu, harizmi i neponovljivom talentu, ali ipak najviše nedostaje njegovoj porodici, ženi Luli, ćerki Jeleni, unucima i sinu Miljku.

-Nikako ne mogu i verovatno nikada neću moći da se pomirim sa tim da nema mog Bate. Filmovi koje svakodnevno gledam mi podržavaju tu iluziju i često se osvrnem očekujući njegov blag glas i nežan dodir. Srećom, sada su mi ćerka i neki od unuka tu, pa vreme lakše prođe u svakodnevnim obavezama i razgovorima. Ali, prazninu koju je Bata ostavio svojim odlaskom ništa ne može da nadomesti. Verovatno, kao i svi oni koji su izgubili svoje najdraže, trudim se da živim dan za danom, bez nekog dalekog gledanja u budućnost- započinje razgovor Batina udovica Lula.

Njegova supruga ga je najbolje poznavala i znala je šta Bata misli i oseća. Ona je provela glumčeve poslednje dane uz njega, te otkrila da ostaje i dalje bol što Bati nije mogla da se ispuni poslednja želja da zagrli svog sina.

-O tome smo puno pričali do sada, to je opšte poznata stvar i tu se ništa nije promenilo. Najveća želja mu je bila da se svi opet zajedno okupimo, da može opet da zagrli svog sina Miljka. To se, nažalost, nije desilo i jedan pošten i častan čovek je otišao sa neizrečivim bolom. Nečija osveta pobedila je humanost, u ovom slučaju zlo je pobedilo dobro. Bata to nije zaslužio- izjavila je Lula i osvrće se na to po čemu će uvek pamtiti svog supruga:

-Optimizam, pozitivno razmišljanje, stalna vera u uspeh… Bata nikad nije priznavao poraz. Do kraja svog života ostao je veseo i ostavio nam je u sećanje samo lepe stvari. Uvek ćemo nositi njegovu nežnost i pažnju, a to nije malo.

Na pomenu, koji će biti održan sutra, na njihovu veliku žalost ponovo neće biti okupljena cela porodica.

-Miljko i dalje ne može da dođe u Srbiju iako su svi optuženi u njegovom slučaju oslobođeni. Samo on još uvek nije slobodan! Da li je to slučajnost? Od oslobađajuće presude je prošlo tačno godinu dana i sada je svima jasno da mu pojedinci ne dozvoljavaju da se nikada više ne vrati u svoju domovinu. Zato će i ovaj, treći po redu pomen, proći bez naše glave porodice, bez najstarijeg muškarca. Sa mnom će biti ćerka Jelena, unuci i nekoliko prijatelja, kao što je red-rekla nam je Lula.

Na kraju je Lula priznala da su i ona i cela porodica ponosni na to što su imali takvog čoveka pored sebe.

-Jelena se vratila pre četiri meseca i živi sa mnom u Beogradu. Godišnjica Batine smrti je za našu porodicu postao momenat kada se u našim srcima snažno zagrle tuga i ponos. To je neka čudna mešavina osećanja na koju se vremenom navikavamo. Tada se pred životom i sudbinom osećamo ponizni i skrušeni, ali i izuzetno ponosni što smo imali takvu ličnost u svojoj blizini, uz koju smo živeli i sazrevali. Imali smo neverovatnu sreću da je izabrao za svoj poziv jednu od najupečatljivijih umetnosti kroz koju skoro svakodnevno možemo da mu se vraćamo i evociramo uspomene. To je istovremeno velika čast ali i obaveza da se svi zajedno trudimo da budemo što bolji i dostojniji njegovog imena-zaključila je Lula.

Izvor:Kurir
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter