VERUJU DA SU SNAŽNI I HRABRI: Za stabilniju vezu žene biraju muškarce s bradom!

 

Brada je u poslednjih nekoliko godina postala deo obaveznog imidža muškarca. Gotovo da nema pripadnika jačeg pola koji nije bar probao da pusti bradu i vidi kako će to da promeni njegov izgled, ali i koliko će da utiče na ženske poglede i reakcije.

Brada na muškom licu deluje izuzetno muževno, a istraživanja pokazuju da žene prilikom traženja partnera više privlače muškarci koji imaju bradu od onih koji je nemaju.

Istraživanje je sproveo doktor Dikson, psiholog sa Univerzitea u Kvinslendu, na uzorku od oko 8.500 žena, od kojih je tražio da ocenjuju slike muškaraca po tome koliko ih smatraju atraktivnim, i da li ih smatraju osobama za kratkoročan ili dugotrajan odnos.

Većina žena ocenila je da su muškarci sa bradom atraktivniji i bolji izbor za dugu vezu, dok su muškarci sa kraćom bradom, ili bez nje, ispitanicama bili privlačni samo za afere ili kratke veze.

Razlog tome je, kako tvrde rezultati istraživanja, to što žene prirodno više privlače karakteristike koje odaju muževnost. Drugim rečima, takav izgled ženama odaje utisak zrelosti. Takođe na osnovu rezultata studije, žene se uz takve muškarce osećaju sigurnije. Imaju osećaj da pored sebe imaju nekoga ko je snažan i ko može da ih zaštiti.

Osim brade, karakteristike koje muškarca fizički čine privlačnim jesu i dubok glas i naglašena vilica, što su takođe dva pokazatelja visokog nivoa testosterona kod muškaraca, koji žene očigledno vole.

Izvor: Index.hr
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Provodadžija
11:55  Vesti
12:05  Provodadžija
12:55  Vesti
13:05  Novajlije reality
13:55  Vesti
14:10  Serija: Suze moje sestre (R)
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18.10  Serija: Suze moje sestre
19:00 Čađava mehana
19:55  Bingo
20:30  Upoznajte Novajlije
21:00  Ćirilica 
23:00  Novajlije reality