Izvor:
13.08.2019 u 16:50
0

SUD DONEO ODLUKU: Severina i Igor Kojić ne smeju u javnosti da eksponiraju pevačicinog sina Aleksandra

Opštinski građanski sud u Zagebu doneo je privremenu meru kojom se izriče da pevačica Severina Kojić i njen suprug Igor Kojić moraju da sa društvenih mreža izbrišu fotografije maloletnog Aleksandra Popovića kojeg je pop pevačica dobila sa Milanom Popovićem. Zabrana se, inače, odnosi i na svaki javni vid eksponiranja.

Odlukom Opšteg građanskog suda u Zagrebu, na zahtev Milana Popovića koji želi da zaštiti prava na prvitnost svog maloletnog sina, Severina i Igor Kojić imaju osam dana da obrišu sve fotografije sa maloletnim Aleksandrom, a nakon toga ni jedno ni drugo više ne smeju da objavljuju pomenute fotogafije ni na jednoj društvenoj mreži, Instagramu ili Fejsbuku, što su do sada često činili.

Ova mera je privremena dok se ne okonča parnica između nekadašnjih partnera Severine Kojić i Milana Popovića koja je u toku.

U slučaju da ne ispoštuje ovu odluku suda, Severina Kojić i Igor Kojić bi morali da plate kaznu od oko 80.000 dinara, a kazna će se, prema presudi, povećavati, i to za dvostruko, svaki sledeći put kad fotografija osvane na društvenim mrežama.

Ni Severina ni Igor ne smeju da objavljuju fotografije maloletnog Aleksandra posredstvom drugih osoba. Mera se, osim na društene mreže, odnosi i na medije, odnosno novine i televiziju, javne skupove, kompjuterske sisteme ili na bilo koji drugi javni način eksponiranja koji je pristupačan velikom broju ljudi.

Inače, podsećamo da je Igoru Kojiću 2017. godine sud zabranio da objavljuje fotografije Severininog i Milanovog sina Aleksandra na društvenim mrežama, ali se on na to oglušio. Igor Kojić je, naime, uprkos tadašnjoj zabrani nastavio da redovno objavljuje fotografije danas sedmogodišnjeg Aleksandra Popovića.

Podsećamo, ovo rešenje je doneto u najboljem interesu deteta. Milan Popović je tražio samostalno zastupanje svog maloletnog sina, što mu je sud i odobrio 2017, čime je doneta i privremena mera zabrane objavljivanja Aleksandrovih fotografija na javnim Fejsbuk i Instagram nalozima Igora Kojića, pošto je to protivno interesu deteta.

Izvor: Kurir.rs/Blic
Foto: severina/Instagram

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter