Izvor:
20.09.2019 u 14:51
0

Ibrahim Çelikkol: Nije spreman žrtvovati se u ljubavi, želi mir!

Glumac je slomio srce Deniz Çakır i zbog njega se sultanija Šah iz ‘Sulejmana Veličanstvenog’ odala alkoholu, a danas je u srećnom braku s uglednom arhitekticom Mihre Mutlu.

Serija “Kazna” drugi je projekt u kojemu glavne uloge nose Ibrahim Çelikkol i Belçim Bilgin. Naši gledaoci Ibrahima pamte i iz serije “Milost”. S Belçim, kaže, lepo sarađuje ispred kamera, a druže se i privatno.

Oboje su vernici i mogu o svemu otvoreno razgovarati. Baš to glumac smatra vrednim životnim stvarima. Danas je jedan od najtraženijih glumaca koji ne skriva da na glumu nekad nije ni pomišljao. Otkrio ga je redatelj Osman Sinav i dao mu ulogu u seriji “Pars: Narkoterör”.

Ibrahim se proslavio ne samo izgledom nego i glumačkim umijećem, a svojom životnom pričom osvojio je Tursku. Ibrahim je, naime, bio nestašno i neposlušno dijete. Iako je u školi imao loše ocene, svi su ga profesori voljeli, a obitelj ga je uvijek podupirala.

Odrastao je u Izmiru u blagostanju. Njegovi su nerijetko i tuđoj djeci plaćali obrazovanje u privatnim školama.

No bankrotirali su, a tata mu je tad doživio srčani udar.

Nakon očeve smrti obitelj se preselila u Istanbul, a Ibrahim je za to vrijeme bio u Bursi kod ujaka, rektora Sveučilišta Uludag, koje je i Ibrahim upisao. Istodobno se profesionalno bavio košarkom, sve dok nije ostavio fakultet i došao u Istanbul.

– Ja sam vjerojatno jedini u svojoj obitelji koji nije diplomirao. Svi su ili profesori ili doktori. No učim kad stignem, radim na tome da završim fakultet – rekao je. U Istanbul je došao da se pobrine za obitelj, zaradi nešto novca i pruži im život na kakav su bili naviknuli. – Moji su patrijarhalni pa je nakon očeve smrti briga o obitelji pala na moja pleća. Tata, kao da je predosjećao, prije smrti mi je rekao: ‘Ako mi se nešto dogodi, mama i sestra ostaju tebi na brigu’ – priča glumac.

Imao je samo osamnaest godina kad se usred noći uputio k njima u Istanbul. Tad se jedanput u trgovačkom centru pred njim stvorila nepoznata žena i dala mu posjetnicu za modnu agenciju, no Ibrahim se nije zainteresirao. Nakon dva mjeseca ista ga je žena ponovno vidjela i pitala zašto joj se nije javio. Tek na trećem, također slučajnom, susretu nagovorila ga je da uđe u manekenske vode. U njezinu je agenciju došao autobusom. Nije se, prisjeća se, ni počešljao, a već je isti dan potpisao ugovor za jedan brend. – Bio je to svijet koji mi se svidio i u kojem sam želio biti. Tu sam i naučio što je to život – rekao je Ibrahim. Manekenstvom se bavio šest godina, a modne piste je ostavio jer je uštedio nešto novca pa je poželio otvoriti dućan tekstilom. O glumi ni tad nije razmišljao. Međutim, u redu za autobus prema Taksimu, gdje je namjeravao unajmiti dućan, sreo je prijatelja koji ga je, ne znajući kamo idu, otpratio na audiciju za seriju “Pars: Narkoterör”. Još jedan slučajni susret Ibrahimu je život usmjerio prema glumi.

Dok je čavrljao s prijateljem, opet mu je prišla nepoznata gospođa i pozvala ga na audiciju za seriju. – Prijatelj je počeo pljeskati, bio je oduševljen. Ja sam nevoljko krenuo za gospođom i, kad smo došli u studio, ugledao sam Osmana Sinavu – govori Ibrahim. Vidio me i poželio je razgovarati sa mnom. Dali su mi scenarij, radio sam na njemu i došao sam im pokazati što sam naučio. Bili su zadovoljni i dali mi ulogu, rekao je Ibrahim, koji je tada otkazao najam za dućan tekstilom. Sve uloge koje je dosad igrao bile su pomalo prkosni, ljutiti likovi. Ibrahim uvjerava da je privatno sušta suprotnost. Kaže da je osjećajan čovjek koji vjeruje da je izbacivanje opravdanog bijesa iz sebe itekako potrebno. Rođen je na Valentinovo i slovi za opakog frajera u odnosu sa ženama. No on odmahuje glavom na spomen avantura.

Uvijek sam bio u dugim vezama. Jedna od najljepših strana našeg posla je zanimanje žena za mene. Što čovjek više može poželjeti od toga da bude voljen?! – pita se Ibrahim, kojeg kod žene odmah privuku iskrenost, samopouzdanje, osmijeh. Vrlo mu je važan i onaj prvi klik kad počnu razgovor, kad vidi da ga pozorno sluša, da joj se oči sjaje. To će ga, kaže, uvijek privući. A odbit će ga – laž. Foto: Promo – Laži, neiskrenost… to nikako ne mogu prihvatiti. Ako nema laži, sve drugo je u redu. Može trošiti previše novca po dućanima, raznim salonima ljepote, može ljenčariti, ne kuhati mi… ništa neću zamjeriti jer to se sve može nadomjestiti. Iskrenost mi je najvažnija, ako toga nema, nema ni veze – isključiv je Ibrahim.

Bilo je, kaže, razdoblja kad se i sam hranio isključivo po restoranima. Jako je volio noćni život pa za pravilnu, zdravu prehranu nije ostajalo vremena. Danas mu je od tulumarenja po diskotekama puno draže spremati ukusna jela kod kuće i pozvati djevojku ili prijatelje. Za razliku od vremena kad je bio vrhunski košarkaš, danas ga kao zvijezdu serija ipak prepoznaju na ulici. Ibrahim kaže da je i onda privlačio pozornost, ali ni približno ovakvu kakvu ima otkad glumi. I dalje je zaljubljenik u razne aktivnosti kojima se posveti u ono malo slobodnog vremena.

Izvor; 24sata
Foto. Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter