Izvor:
29.10.2019 u 10:38
0

NAPUSTILA NARODNO POZORIŠTE: SLOBODA MIĆALOVIĆ iskreno o odlasku sa scene!

Nova upravnica Ivana Vujić suočava se sa prvom krizom u Narodnog pozorištu.

Nacionalni teatar u novoj sezoni napustila je prvo glumica Sloboda Mićalović, prešavši u Jugoslovensko dramsko pozorište, a novi udarac je odlazak direktorke Drame Tanje Šljivar, za koji upravnica tvrdi da je privremen.

Propustila Šekspira

Planirano je da novu sezonu otvori predstava „San letnje noći“ sa Slobodom Mićalović u glavnoj ulozi, ali se to nije dogodilo.

– Nisam uspela da s Kokanom Mladenovićem uskladim termine – rekla je letos Sloboda, a sada je za naš list obrazložila svoju odluku.

– Istina je. Startovala sam u JDP. Bolje se ovde osećam. Znaju svi koji prate pozorište o čemu govorim. Nije to ništa čudno. Prelazili su u JDP iz drugih kuća i Nebojša Glogovac, Vojin Ćetković i Miša Žutić. U JDP sam i to je moja kuća – poručila je glumica.

Ljubav od studija

Sloboda Mićalović na sceni JDP trenutno ima uloge u predstavama „Lorencačo“ i „Tartif“, a tu je prve uloge ostvarila još kao student glume. Ivana Vujić je juče potvrdila da direktorka Drame neće obavljati ovu funkciju.

– Uzela je dva meseca neplaćenog zbog profesionalnih obaveza – rekla je Vujićeva na konferenciji za medije.

Za komentar smo pozvali Jasnu Dimitrijević, koja je predsednica Upravnog odbora Narodnog pozorišta.

– Nemam te informacije o Tanji Šljivar. Kadrovska rešenja nisu u našoj nadležnosti. Pratimo poslovanje i sve u skladu s planiranim – rekla je Dimitrijevićeva.

kurir.rs
Foto: instagram/sloboda_micalovic_boba

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter