Izvor:
17.05.2016 u 20:02
0

SLAVNI GLUMAC GOVORIO PRVI PUT O SVOJOJ BOLESTI: Ponašao sam se kao “idiot“ u mladosti

Poznati glumac Tom Henks nedavno je objavio da boluje od težeg oblika šećerne bolesti i za to je okrivio sebe. Kako je rekao ponašao se kao ''idiot'' u mladosti kada je hrana i težina u pitanju.

Postoje dva tipa dijabetesa, tip 1 i tip 2. Tip 2 je učestaliji, naročito među starijim ljudima i povezuje se sa gojaznošću. Ukoliko se ne leči dijabetes tipa 2 može da prouzrokuje slepilo, propadanje bubrega ali i amputaciju ekstremiteta. Takođe, to povećava i rizik od kardiovaskularnih oboljenja.

Neki od simptoma su učestala potreba za mokrenjem, kontanta žeđ i umor.

Čuvenom glumcu je ovaj tip dijabetes dijagnostihikovan 2013. godine ali je tek sada odlučio da javno govori o tome.

– Pripadam lenjoj generaciji Amerikanaca koji se slepo drže igranja jedino na zabavama i polako se pretvaraju u biljke – rekao je Henks u izjavi za radio Tajms.

– Bio sam debeo. Mogli ste to uostalom da vidite na filmovima, znate dobro kako sam izgledao. Bio sam idiot. Mogao sam to da izbegnem odricanjem od čizburgera– bio je iskren glumac.

Ustvari, potrebno je malo više od toga– rekao je Tom Henks i dodao da bolest sada drži pod kontrolom, znatno je smanjio težinu, redovno vežba i sluša sve savete svojih lekara.

HappyTv.rs
Foto: Twitter/infobaeamerica

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter