Izvor:
31.03.2017 u 02:16
0

IDEMO DALJE: Ljubiša Samardžić konačno u javnosti nakon operacije! (foto)

Prikazivanje mog dokumentarnog filma "Panta rei" zateklo me je kada mi zdravlje nije baš najbolje, ali u svakom slučaju idemo dalje, kazao je legendarni glumac Ljubiša Samadržić na otvaranju 64. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma – Martovskog festivala večeras u beogradskom Domu omladine.

Bez obzira na narušeno zdravlje doajen jugoslovenske kinematografije došao je na otvaranje Martovskog festivala.

– Ponosan sam što projekcija mog filma otvara tako važnu kulturnu manifestaciju, koja će živeti mnogo duže nego što je to moj slučaj. Drago mi je da se u Domu omladine mnogo toga promenilo i to mi baš prija – kazao je Samardžić.

Publika koja je prisustvovala otvaranju imala je priliku da vidi kratki film "Bunker 93" u režiji Puriše Đorđevića, a zatim je usledila projekcija Samardžićevog dokumnetarca "Panta Rei".

Pre projekcija filmova na otvaranju festivala nagrada za životno delo dodeljena je neumornom dokumentaristi Miroslavu Bati Spasojeviću.

– Verujem da je ova nagrada pripala meni zbog posvećenosti filmu u kojoj istrajavam 50 godina. Zahvaljuem porodici koja me podržava, a bogami i trpi – kazao je Spasojević.

U takmičarskim selekcijama festivala biće prikazano 80 filmova.

Uz ostvarenja u revijalnim programima Martovskog festivala publika će biti u prilici da vidi preko 100 filmova.

Alo
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter