Izvor:
21.04.2017 u 15:42
0

RAT EVROVIZIJSKIH PREDSTAVNICA: Tijanu se ne obazire što Šerifovićeva neće glasati za nju! (foto)

Predstavnica Srbije na Evrosongu Tijana Bogićević za dve nedelje otputovaće u Kijev, gde će se pripremiti da otvori drugo veče najvećeg evropskog muzičkog takmičenja. Tremu nema jer je sigurna da će na sceni dati sve od sebe da se izbori za mesto u finalu. Tijana je svesna da recept za pobedu ne postoji, pogotovo poslednjih godina, otkako je promenjen sistem glasanja, pa zato i ne pridaje previše značaja kladionicama, na kojima se iz nedelje u nedelju menja njen plasman.

– Treme nema. Pozitivno uzbuđenje je svakako tu i sigurno će taj osećaj biti izraženiji kako se budemo bližili samom nastupu, koji jedva čekam.

Pevala si na Evrosongu 2011. kao prateći vokal Nini Radojičić. Da li si tada maštala da se i ti takmičiš?

– Kao mala jesam maštala da se pojavim na Evroviziji kao i većina devojčica, jer smo u to vreme svi jedva čekali da se te subote uveče okupimo s porodicom i prijateljima i uživamo u pesmama iz cele Evrope.

Da li si se dvoumila oko učešća kad si dobila ponudu da predstavljaš Srbiju?

– Nisam, jer sam čula pesmu iza koje mogu da stanem i koja mi se dopala već na prvo slušanje. Autorski tim pesme je sjajan, te me saradnja s njima i rad na jednom ovakvom projektu raduju.

Pored onih koji su oduševljeni pesmom jer je modernog ritma, bilo je i mnogo negativnih komentara. Da li su ti oni smetali?

– Dobro je što pesma sa sobom nosi komentare, kako pozitivne tako i negativne. To znači da izaziva reakciju. Normalno je da ne možemo svima da se dopadnemo. Prija što nam evrovizijski fanovi daju veliku podršku, prve turneje i koncerti su pokazali da publika voli srpsku pesmu, kao i pregledi na zvaničnom evrovizijskom Jutjub kanalu, jer je „In Too Deep“ jedna od najslušanijih pesama, u ovom trenutku sa više od 1,6 miliona pregleda.

Marija Šerifović je izjavila da imaš male šanse za pobedu jer nisi poznata javnosti i da će ona zbog toga glasati za Hrvatsku. Da li su te obeshrabrile njene reči, s obzirom na to da je ona jedini pobednik iz Srbije na tom takmičenju?

– Nema jedinstvenog recepta za uspeh ili pobedu na Evrosongu. Mnoge stvari su se promenile u poslednjih nekoliko godina, poput sistema glasanja, pa je teže i ostvariti pobedu. Ljudi u Srbiji svakako ne mogu da glasaju za našu pesmu, pa je potpuno u redu da se glasa za druge zemlje čije vam se pesme dopadaju.

Da li će suprug biti uz tebe u Kijevu na takmičenju?

– Nažalost, ne. Zbog poslovnih obaveza biće u Americi.

Nakon što si objavila snimak na kojem zajedno pevate pesmu „In Too Deep“ bilo je komentara da tvoj muž bolje peva od tebe.

– Sporiju verziju pesme koju smo Mark i ja otpevali kao duet, a on uz pomoć Dušana Alagića i producirao, objavili smo pre dve nedelje i reakcije su sjajne. Evrovizijskim fanovima se mnogo dopala, uz komentare da sada još bolje razumeju poruku pesme, koja je ljubavna. Zanimljivo je da smo pesmu otpevali uživo i snimili iz jednog tejka.

Da li se njemu dopada Srbija?

– Obožava Srbiju i dolazimo kad god možemo i koliko nam poslovne obaveze u Americi dozvoljavaju.

Evrosong važi za festival koji je omiljen među pripadnicima LGBT populacije.

– Takmičenje za Pesmu Evrovizije je oduvek težilo da slavi različitost, što je i ovogodišnji slogan u Kijevu. Smatram da je to važno i da uz muziku možemo mnogo toga lepog i pozitivnog da ostvarimo.

Imaš li ikakav strah pred odlazak u Kijev?

– Radujem se odlasku, nema mesta za strah. Pre odlaska u Ukrajinu imaću još jedan predevrovizijski koncert u Madridu, a onda se vraćam u Beograd na finalne pripreme, pevačke i koreografske probe. U Kijevu nas čekaju naporne dve nedelje, mnogo proba, intervjui s novinarima iz čitavog sveta, a sve to usmereno je ka 11. maju i našem nastupu, gde su nam organizatori ukazali čast da otvorimo drugo polufinale. Nadamo se da će nam taj broj jedan biti srećan i da se vidimo u finalu 13. maja.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter