Izvor:
26.04.2017 u 01:49
0

LEONTINA POPLJUVALA „OTVARAČICE USTA“: Dok su one glumatale, ja nisam imala za hleb! (foto)

Leontina Vukomanović kaže da je devedesetih godina živela jako teško, dok su "otvaračice usta" uzimale velike pare na njenom talentu.

Leontina Vukomanović, koja važi za jednu od najtalentovanijih pevačica u Srbiji, kaže da je devedesetih jedva preživljavala od pevanja, dok su "otvaračice usta" zarađivale ogroman novac.

Tih godina bila je prateći vokal brojnim zvezdama, grupi "Bit strit" je u nekoliko numera čak i pozajmila glas, pisala je muziku, tekstove… I dok su drugi postajali bogatiji od njenog talenta, Leontina je živela kao podstanar, često nemajući novac ni za hranu.

Pamtiću zauvek taj težak period! Grozno mi je bilo, a trajalo je pune četiri godine, od 1992. do 1996. Suočila sam se s nepravdama. Na primer: neko ko sasvim nema talenta i samo otvara usta, jako je uspešan, ide na nastupe i putuje, zarađuje novac od toga. Ti pevaš za njega, a nemaš da preživiš i ne možeš sebi da platiš kiriju za stan i hranu – priseća se Leontina.

Ona ističe da ipak nije pristajala da pozajmljuje glas tadašnjim netalentovanim pevačicama, ali priznaje da je zbog grupe "Bit strit" napravila izuzetak.

Verovali ili ne, ja nisam pozajmljivala glas, ali sam pevala dosta pratećih vokala. Samo u nekoliko pesama plesne grupe "Bit strit" pevala sam i glavni vokal. Interesantno je da je tada bilo divnih pesama, srećnijih. Manje je bilo narodne muzike. Sa turbo-folkom krenulo je tek nakon raspada "Fanki haus benda", tad je počelo sve da se menja – kaže kantautorka.

Bez obzira na to što se proslavila kao pop pevačica, Vukomanovićeva je napisala neke od najvećih hitova za narodnjake. Jedna od tih pesama, "Plavi haos", koju je 1995. godine uradila za Vanesu Šokčić, donela joj je prvu veću zaradu:

Prve pare sam zaradila kad sam napisala i komponovala pesmu "Plavi haos" za Vanesu Šokčić. To je bilo toliko novca da sam platila sebi kiriju za šest meseci unapred! Ne mogu da vam opišem koliko sam bila srećna. Posle sam napravila hitove za Sanju Đorđević, Sašu Matića, Tošeta Proeskog, koji je sa mojom pesmom i pobedio na Beoviziji. Ali period pre toga bio je jako težak.

Informer
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter