Izvor:
10.10.2017 u 18:12
0

ISTINIT DOGADJAJ: Jedna od najemotivnijih pesama Vesne Zmijanac!

Tekstovi domaćih pesama često nose daleko dublje priče nego što biste pomislili, a u pojedinim situacijama zasnovani su na događajima koji su se dogodili u stvarnosti.

Vesna Zmijanac je svakako pevačica čiji glas može do perfekcije da iznese stihove ogromne tuge i težine, a primer je u njenom čuvenom hitu "Svatovi".

Vesnina pesma navodno je nastala prema tragediji koja je zadesila jedan par. Mlada, koja je bila u drugom stanju, i mladoženja krenuli su na probu svog venčanja. Nažalost, oni su imali saobraćajnu nesreću u kojoj su poginuli, a pesma je posvećena njima.

Ako slučajno ne znate stihove, oni glase:

"Rastaju se drumovi,
dele polje na dvoje,
sastaju se dušmani,
hoće da nas razdvoje.

Čiji ono svatovi
bez muzike poljem hode,
čiji ono svatovi
uplakani kolo vode,
čiji ono svirači
mesto pesme, tugu poje,
čiji ono svirači
mesto para, suze broje…

Sudbina nam sudila,
mi smo sami ostali,
nisam te ni ljubila,
a vec smo se rastali…"

Izvor: Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter