Izvor:
13.10.2017 u 22:02
0

ANA IVANOVIĆ: Deca od najranijeg detinjstva moraju znati da dele!

Prema svetskom indeksu davanja među prvih 10 rangiranih zemalja su Indonezija i Šri Lanka, dok je prvi Mjanmar – ističe Srpkinja

Nacionalna ambasadorka UNICEF u Srbiji Ana Ivanović je još jedna od javnih ličnosti koja se pridružila kampanji “Wanna Give”.

U svojoj video priči je istakla da je veoma bitno da naučimo decu da se saosećaju sa drugima.

– Javne ličnosti imaju veliki uticaj na sve delove društva, posebno na decu. Zato je veoma bitno da budu svesni svoje odgovornosti. Sva istraživanja o kulturi davanja potvrđuju da u društvima u kojima postoji tradicija davanja i solidarnosti doprinosi blagostanju cele zajednice. Kultura davanja nije u korelaciji sa bogatstvom neke zemlje. Prema svetskom indeksu davanja među prvih 10 rangiranih zemalja su Indonezija i Šri Lanka, a prvi je Mjanmar – kaže Ana.

Ona je obnovila sporazum o saradnji sa UNICEF i nataviće da podržava programe koji se bave prevencijom nasilja i osnažvianjem dece, posebno devojčica.

– Važno je da deca od najranijeg perioda nauče da dele, da razviju empatiju i da pomažu drugarima u nevolji. Deca najbrže uče upravo u najranijem uzrastu i bitno je da u tom dobu kroz igru i učenje steknu navike koje će im ostati za ceo život. Nastonim da kao vrhunski portista i javna ličnost dam dobar primer. Uživam da učestvujem u radionicama, da razgovaram sa njima i da im prenesem najznačajnije vrednosti koje sam stekla i kojima se lično rukovodim – poručila je Ivanovićeva.

Izvor: Večernje Novosti
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter