SJAJNE VESTI ZA FANOVE: Uskoro stiže serija "Gospodar prstenova"!

"Gospodar prstenova” uskoro dobija nastavak!

Naime, striming servis „Amazon” najavio je snimanje serije po motivima čuvene Tolkinove sage, koja će se baviti događajima koji su prethodili „Družini prstena”.

- Scenario će biti potpuno originalan materijal, odnosno neće se naslanjati na radnju „Gospodara“, niti „Hobita“. Videćete mnoge voljene Tolkinove likove, ali će ovo biti potpuno originalna priča - navodi "Didžital spaj”.

"Didžital spaj” piše i da je „Amazon” već potpisao ugovor za nekoliko sezona planirane serije, a postoji i mogućnost još jednog spin-of projekta, čiji se detalji za sada drže u tajnosti.

Sudeći po tim informacijama, Piter Džekson, reditelj serijala „Gospodar prstenova”, koji je osvojio 17 „Oskara” i zaradio skoro tri milijarde dolara u bioskopima, neće biti angažovan na ovom projektu. To i ne treba da čudi ako se zna da je Džekson filmove radio za studio „Vorner”, koji je ranije osigurao prava na dalja ostvarenja po motivima priče iz Srednje zemlje, a koji se pet godina sudio sa Tolkinovim naslednicima.

Spor je izbio zbog ugovora iz 1969. godine, kojim je autor dozvolio da se po motivima njegovih dela pravi „opipljiva roba”. „Vorner” je, navodno, taj ugovor prekršio kreiranjem digitalnog sadržaja kao što su filmovi ili igre. Taj spor je konačno okončan, „na zadovoljstvo obe strane”, iako detalji konačnog dogovora nisu obelodanjeni.

Bilo kako bilo, publika širom sveta uskoro će uživati u novim avanturama Aragorna, Legolasa, Gandalfa i drugih Tolkinovih junaka!

Izvor: Mondo.rs
Foto: Screenshot Youtube

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost