Izvor:
24.10.2016 u 19:02
0

PRIČA KOJA JE PODIGLA REGION NA NOGE: Ko si ti, efendija, da se mešaš u život moje porodice?

Ovo je netipična priča o zabranjenoj ljubavi u jednom multietničkom gradu u Bosni i Hercegovini. Priča, koja će vam promeniti mišljenje i razbiti duboko ukorenjene predrasude i stereotipe. Pažljivo pročitajte.

"Subota je bila, dan našeg venčanja, par godina unazad. Ja, musliman, zaljubio sam se u predivnu pravoslavku. Oženio sam je jer je u mojim očima drugačija od drugih, ima u sebi nešto što nema nijedna druga. I sada je moja."

"Nismo veliki vernici, ni moja supruga ni ja, iako poštujemo svoje običaje i verske obrede. Uvek smo se susretali sa velikim osudama, čestim primedbama na račun našeg braka, ali ih nismo uzimali k srcu, voleli se uvek snažno, kao i dan danas. Živeli smo kako smo želeli, nismo dozvoljavali da nam ljudi govore kako je ispravno živeti. I nekako su nas, vremenom, ostavili na miru. "

Međutim, pre par meseci, sedeo sam u društvu efendije, koji je pored ostalog, bez ikakvog prava da o tome govori, počeo besedu o tome kako bi bilo poželjno da moja deca budu muslimani, da bi trebalo i moja žena da pređe u islam, jer bi tako jedino normalno mogli da fukcionišemo. Dopustio sam mu da završi svoje pametovanje, pa sam mu, jako besan, odgovorio:

Ja, efendija, živim svoj život, kao što ti živiš svoj u koji se ja ne mešam, tako bih te zamolio da se ti ne odlučuješ o mom. Ti ćeš sutra odgovarati za sebe kao što ću i ja za sebe. Mojoj deci nećeš govoriti šta bi ona trebalo da budu, jer će sami odlučiti šta žele da postanu. Moja žena ima prava da živi svoj život kako želi i bude ono što želi, a ne ono što joj ti savetuješ!

Isti ste svi vi, i popovi i vi, imate svoje cenovnike, živite u luksuzu, krijete se iza Boga za svako (ne)delo, a ti si meni našao da govoriš šta ko mora da bude!

Happytv.rs
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter