Izvor:
23.02.2017 u 03:45
0

NEVEROVATAN SNIMAK: Pogledajte kako je mravojed pobedio jaguara! (VIDEO)

Na noćnom snimku se vidi kako je mravojed u brazilskom rezervatu Gurupi s lakoćom odbio napad opasne i brze mačke ubice.

Bitka starih neprijatelja bila je kratka ali dramatična.

Naučnici veruju da su se neke jedinke jaguara specijalizovale za lov na velike sisare, ali je ovog puta veliki mravojed izašao kao pobednik.

Mravojed, stvor dugačak 1,8 metara, propeo na zadnje noge i svojim opasnim i velikim kandžama odalamio predatora.

Jaguar je brzo shvatio da ne samo da se neće omrsiti, nego i da bi mu je život u pitanju, pa mudro povukao na vreme.

– Snimak me potpuno osvojio. Gledao sam ga iznova i iznova. Onda sam pozvao kolege i ponosno im najavio da će videti nešto što do tada nisu videli – rekao je Elildo Karvaljo, istraživač u Brazilskom nacionalnom istraživačkom centru za očuvanje mesoždera.

I jaguar i mravojed su ugrožene vrste i pogađaju ih klimatske promene, jer gube svoja prirodna staništa, a ugrožavaju ih i ljudi jer ih love.

Veliki mravojedi mogu biti opasni i za ljude, iako se njihova ishrana sastoji gotovo isključivo od termita i mrava.

Dvojicu lovaca iz Brazila je 2014. godine ubili su džinovski mravojedi u dva odvojena slučaja, što je zgranulo brazilsku javnost.

Mravojedi su obojicu iskasapili svojim velikim kandžama i presekli im butne arterije, pa su nesrećni lovci iskrvarili na licu mesta.

Izvor:vesti-online.com
Foto:Instagram / anteaterworld

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter